Rendőrök szállták meg a siófoki Petőfi sétányt, lovasrendőröket is bevetettek

Rendőrök szállták meg a siófoki Petőfi sétányt, lovasrendőröket is bevetettek

Rendőri akció Siófokon 2020. július 4-én (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összehangolt rendészeti és bűnügyi ellenőrzéseket hajtottak végre Siófokon, a Petőfi sétányon szombat este és vasárnap reggel között – tudatta a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

A művelet célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, megakadályozása, illetve megszakítása volt. A fokozott ellenőrzés során a rendőrök 646 főt igazoltattak, közülük öt főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja (garázdaság és lopás), illetőleg szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása miatt. Hat esetben szabálysértési feljelentést tettek, két bírságot szabtak ki, valamint szintén két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Mint írták, az idegenforgalmi szezonban a város lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a sétányt és környékét. A rendőrség az évnek ebben az időszakában alapvetően megerősített létszámmal van jelen, és az önkormányzattal, társszervekkel, polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait.

A Police.hu-n látható fotók tanúsága szerint lovasrendőrök is részt vettek az akcióbam.