Rövidesen bíróság elé áll a pedofíliával vádolt kiskunfélegyházi pap

Rövidesen bíróság elé áll a pedofíliával vádolt kiskunfélegyházi pap

Képünk illusztráció! (Fotó: unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 23-án kezdi tárgyalni a kiskunfélegyházi járásbíróság R. Gábor ügyének tényleges bizonyítási eljárását, válaszolta a járásbíróság a Népszava kérdésére. R. Gábort korábban, Rogán Antal polgármestersége idején a belvárosi önkormányzat is kitüntette, most a volt plébános fiatalkorúak sérelmére elkövetett büntetőügyben áll bíróság elé.

R. Gábor az egyik olyan egykori pap, aki a Pesti Srácok cikke alapján pedofília gyanúba keveredett a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegyében: R. Gábor és a másik pap, H. Róbert ügye azután került elő, hogy nagy port kavart, amikor kiderült, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. A vádak miatt Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Besét felfüggesztette a papi szolgálat alól. R. Gábort tavaly szeptemberben mentette fel az egyház, a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálata után pedig vádat emeltek ellene. Életrajza alapján karrierje során végig fiatalokkal foglalkozott, számos díjat is kapott. Foktőn pedig díszpolgári címet szavaztak meg neki. Az érintett önkormányzatok a lapnak azt mondták, meg fogják tárgyalni ezeknek a díjaknak a visszavonását. R. Gábor 2012-ben Érdemkereszt Díjat is kapott az akkor Rogán Antal által vezetett V. kerülettől. R. Gábor volt a belvárosi Központi Papnevelő Intézet rektorhelyettese és prefektusa is.