RTL: egy közszereplőről készült kompromittáló fotók is előkerültek Schadl György páncélszekrényéből

RTL: egy közszereplőről készült kompromittáló fotók is előkerültek Schadl György páncélszekrényéből

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy közszereplőről készült kompromittáló adatok is előkerültek Schadl György hálószobájának páncélszekrényéből – tudta meg az RTL Híradó. Egy borítékban két fénykép volt, ezeken három meztelen ember látható intim helyzetben, és egy közszereplő vezetékneve szerepelt a fotók mellett talált két DVD-n.

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek” – az ügyészség összefoglalója szerint ezt ábrázolja az a két fénykép, ami egy borítékban került elő Schadl György hálószobájának páncélszekrényéből tavaly november elején, letartóztatása napján, amikor házkutatást tartottak a lakásán.

Az RTL szerint Schadl György előbb azt mondta, hogy nem tudja, mi van a DVD-ken, és azt sem tudja, hogy kerültek a páncélszekrénybe. A közel tíz órán át tartó házkutatás egy későbbi pontján viszont azt mondta, hogy a DVD-ken üzenetváltások vannak kimentve.

Az ügyészség akkor is megemlítette ezeket, amikor Schadl letartóztatását kérték a bíróságtól. Akkor úgy fogalmaztak, hogy a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz. Majd arról írtak, hogy Schadl Györgynek kiterjedt kapcsolatrendszere volt, és minden lehetséges eszközt felhasználva igyekezett különböző eljárásokat a maga vagy az őt megkereső személyek számára kedvezően befolyásolni.

Az RTL Híradó megkereste azt a közszereplőt, akire a felirat utalhat. Azt mondta, hogy nem ismeri Schadl Györgyöt, se ő, se más soha nem zsarolta meg, és nem tudja elképzelni, hogy róla kompromittáló felvétel készült volna. 

Schadlt hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel is meggyanúsították, és november elején a repülőtéren tartóztatták le. A végrehajtók vezetője például a vádak szerint mintegy 83 milliónyi kenőpénzt adhatott Völner Pál igazságügyi miniszter-helyettesnek. Völner bár államtitkári posztjáról lemondott, parlamenti mandátumáról nem, illetve őt le sem tartóztatták. 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg