RTL: Lassan új életet kezdhet a család, akinek egy eltévedt tűzijáték miatt égett le az otthona

RTL: Lassan új életet kezdhet a család, akinek egy eltévedt tűzijáték miatt égett le az otthona

Tűzijáték miatt gyulladt fel a miskolci család otthona (Képernyőfelvétel: rtl.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rengeteg felajánlás érkezett, így hamarosan új életet kezdhet a miskolci család, amelynek kiégett a lakása szilveszterkor, mert egy eltévedt tűzijáték felgyújtotta az erkélyt – számolt be róla az RTL Híradója szombaton.

A lakásban egy háromgyerekes édesanya élt, Kántorné Szinai Erika, de szerencsére nem voltak otthon a baleset idején. A csatorna szerint a bajba került családnak azóta vittek ruhákat, ágyneműket, edényeket, de még tévét is. Az asszony azt nyilatkozta, a tűzeset óta folyamatosan keresik az emberek, ez ad neki erőt a mindennapokhoz, „fantasztikus az emberek szeretete és adakozása”. Fedél is lesz a fejük felett, ugyanis szükséglakást kaptak az önkormányzattól, ahova két hét múlva költözhetnek. Ráadásul ezt ingyen berendezhetik majd egy miskolci bútorkereskedő felajánlásának köszönhetően.

Ugyanakkor nemcsak az asszony lakása lett lakhatatlan, hanem az alatta lévő is. A baleset miatt negyven embernek kellett elhagynia az otthonát, közülük öten füstmérgezés miatt kórházba kerültek. A rendőrség szerint egy 16 éves fiú indíthatta az eltévedt tűzijátékot.