RTL: Nem hibáztak a rendőrök, akik ámokfutót üldöztek autójukkal az M2-esen

RTL: Nem hibáztak a rendőrök, akik ámokfutót üldöztek autójukkal az M2-esen

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szakszerű, jogszerű és arányos volt azoknak a rendőröknek az akciója, akik egy 200-zal száguldó ámokfutót üldöztek az M2-esen nemrég – ezt állapította meg a parancsnoki vizsgálat az RTL Híradó értesülése szerint.

Felidézték: két hete Vácon akartak igazoltatni a rendőrök egy autóst, aki menekülni kezdett előlük. A férfit végül hosszas üldözés után tudták csak megállítani azt követően, hogy autóját a betonterelőhöz szorították, ami miatt annak kitört az egyik kereke. Az ilyen rendkívüli esetek után vizsgálat szokott indulni, ez zárult most le, amit a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősített a csatornának. További részleteket viszont nem árultak el, mert az ügyészségi vizsgálat még folyamatban van.

Heller László, a menekülő férfi ügyvédje viszont arról beszélt az RTL-nek, aggályosnak tartja a vizsgálat megállapítását, szerinte a rendőröknek egyéb számtalan törvényes lehetősége lett volna az általuk már beazonosított személy elfogására. Arról is beszélt, a rendőrök aránytalanul veszélyeztették a saját maguk, a menekülő férfi és a többi autós biztonságát, és úgy látja a hasonló esetek jogi háttere sem egyértelmű.

Az autós üldözésről készült videó itt tekinthető meg:

Címkék: M2, autós üldözés