Schmitt Pál lánya felel az atlétikai vb fenntarthatóságáért

Schmitt Pál lánya felel az atlétikai vb fenntarthatóságáért

Schmitt Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a nemzet sportolója, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, korábbi köztársasági elnök beszél az Olimpia Napja rendezvényen a Városligeti Sportcentrumban 2023. június 23-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schmitt Pál plágiumbotrányba belebukó volt köztársasági elnök lánya felel a budapesti atlétikai világbajnokság úgynevezett fenntarthatósági programjáért – írta a kormányközeli Bors, amit a hvg.hu vett észre. Schmitt Petra a tavalyi budapesti vizes vb-n szintén a fenntarthatósági területet vezette.

Most arról nyilatkozott a bulvárlapnak, a szelektív hulladékgyűjtés, a faültetések és a zöld közlekedés mind része a programuknak, de fontos az is, hogy milyen környezeti örökséget hagynak hátra. – A Nemzeti Atlétikai Központ területe például a versenyek után egy fás-ligetes szabadidős parkká alakul át, amit a nagyközönség ingyen használhat – mondta Schmitt Petra. Arra is kitért, a szervezők jószolgálati programot indítottak, amelynek keretében sok ezer rászoruló ember látogathat ki ingyenesen az eseményre.

A budapesti atlétikai vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik.