Sokan akarják teszteltetni magukat karácsony előtt

Sokan akarják teszteltetni magukat karácsony előtt

Koronavírusteszthez vesz mintát Csicsely Stefánia, a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója Siposné Varga Ildikótól, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusától az intézményben 2020. december 2-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre többen jelentkeznek be fizetős koronavírus tesztre a karácsony előtti napokra, hogy negatív teszttel aztán elutazzanak rokonaikhoz, és együtt töltsék az ünnepeket – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A csatornának megszólalt az egyik magánlabor, a Waberer Medical Center sürgősségi szakorvosa is. Sárosi Balázs elmondása szerint elsősorban a 21-i hétre látszik jelentős megugrás a számokban, már most 60 százalék feletti a foglalások aránya.

A tapasztalatok szerint az úgynevezett PCR és az antigén tesztekre is ugyanolyan nagy az érdeklődés.

Szlávik János infektológus ugyanakkor óva int attól, hogy bárki negatív teszttel elutazzon idős rokonaihoz, mert a teszt előtti napokban vagy utána is megfertőződhetünk. Szavai szerint tehát hamis biztonságérzetet adhat egy negatív teszt. Ráadásul éppen a családi rendezvények jelentik a legnagyobb rizikót, hiszen akkor találkozhatunk veszélyeztetett rokonokkal.

Címkék: teszt

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Márki-Zay Péterrel, Chikán Attilával és Enyedi Ildikóval! Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Kire szavaztak a közélet ismert arcai? Milliókat érnek Szijjártó helikopterezései, de egy fillért sem fizet érte! Keresse a friss Magyar Hangot, Budai Hang mellékletünkkel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt