„Sokkoló, összeesküvés-elmélet” – az Európai Bizottság az új kormánykampányról

„Sokkoló, összeesküvés-elmélet” – az Európai Bizottság az új kormánykampányról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hihetetlennek és sokkolónak nevezte az Európai Bizottság szóvivője a legújabb kormányzati plakátkampányt, amelyen Soros György mellett ezúttal Jean-Claude Juncker, a testület elnöke szerepel.

A kormány a Facebookon számolt be a friss, általuk csak tájékoztatónak nevező akcióról, amelyben arra akarják felhívni a figyelmet, hogy mindenkinek joga van tudni, „mire készül Brüsszel”. A plakáton a már jól ismert panelek szerepelnek: Brüsszel be akarja vezetni a kötelező betelepítési kvótát, gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait, és migránsvízummal könnyítenék meg a bevándorlást.

Magyarország Kormánya

A kormány tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről. Mindenkinek joga van tudni, melyek azok az aktuális javaslatok, amelyek alapjaiban veszélyeztetik Magyarország biztonságát.

Natasha Bertaud, az Európai Bizottság szóvivője a HVG megkeresésére álhírnek nevezte a magyar kormány legújabb akcióját. – A magyar kormány kampánya egyszerűen hihetetlen a számunkra. Sokkoló, hogy egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen mértékben elérte a politika fősodrát – mondta.

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

A magyar kormány kampányára válaszolva: - Itt nincsenek „ők" - csak az Európai Unió, és az asztalnál ott ül Magyarország is. - Az EU támogatja, nem gyengíti a tagállamok határvédelmét. - Az EU nem...

A testület másik szóvivője Margarítisz Szkínász is álhírnek, dezinformációnak nevezte a plakátok megállapításait. Keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a bejelentett kampány „minden képzeleten túltesz”, illetve sokkolónak nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet” ekkora teret nyert. – Nem igaz, hogy az Európai Unió aláássa a nemzeti határvédelmet, éppen ellenkezőleg. Nincsen terv az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetésére, a tagországok maguk döntenek arról, milyen mértékű legális bevándorlást fogadnak el – közölte.

A Fidesz és és a szintén néppárti Jean-Claude Juncker kapcsolata régóta nem felhőtlen. A bizottság elnök nemrég például arról beszélt egy interjúban, hogy „Nincs helye többé az Európai Néppártban a Fidesznek”.