Sokkolót is bevetett a rendőrség a kilakoltatást akadályozó aktivisták ellen

Sokkolót is bevetett a rendőrség a kilakoltatást akadályozó aktivisták ellen

Fotó: a Mérce Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Élőláncos akcióba kezdett a Város Mindenkié lakhatási aktivista csoport a XV. kerületben, miután meghiúsult minden, a kerület vezetésével folytatott tárgyalásuk egy család kilakoltatásának megakadályozása érdekében. Az aktivisták dél körül vonultak fel a család lakásának bejáratánál molinókkal, és azzal a feltett szándékkal, hogy a testükkel fogják megvédelmezni a család lakhatását. A Mérce tudósítása szerint a rendőrök sokkolót használtak az egyik aktivista ellen, aki láthatóan a földön ül/fekszik.

Az aktivisták a „Cserdiné, te tetted ezt!”, illetve a „Ne legyetek kegyetlenek!” mondatokat skandálták. A Mérce álítása szerint egy egyedülálló édesanya és gyermeke lakhatása került veszélybe Cserdiné Németh Angéla polgármester döntése miatt, aki annak ellenére is ragaszkodik a kilakoltatáshoz, hogy a család alapítványi támogatásokból egy összegben törleszteni tudná a tartozását. A polgármester titkársága a lap kérdésére válaszolva a kilakoltatást azzal indokolta, hogy felajánlották nekik segélyt is, de sem az önkormányzat, sem a Főváros segítségét nem fogadják el, a lakó nem hajlandó semmiben együttműködni.

A válaszlevél ugyanakkor nem tér ki arra, hogy mégis mi szükség van a kilakoltatásra, ha a család egy összegben ki tudná egyenlíteni a tartozását, illetve megismétel néhány olyan állítást is, amelyet az AVM korábban már cáfolt, így többek között azzal vádolva a bérlőket, hogy „nem hajlandók segítséget elfogadni”, miközben a tartozás-rendezéssel kapcsolatban maga az önkormányzat nem reagált a kapcsolatfelvételi kísérletekre a Város Mindenkié szerint.