Soltész Miklós: A mai világban fontos az egyházi iskolák jelenléte

Soltész Miklós: A mai világban fontos az egyházi iskolák jelenléte

Átadták a debreceni Szent József általános iskola felújított és bővített épületét 2022. június 16-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai világban fontos az egyházi iskolák jelenléte – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felújított és bővített általános iskolai épületének átadásán.

Soltész Miklós szerint a magyar nemzet mindig is a kereszténységet, a nemzetet, a hazát és a családot fogja előtérbe helyezni, és ha a tanítók, tanárok a következő időszakban is át tudják adni ezt a gyerekeknek, „a magyar nemzettel nem lesz baj”. Egyúttal példaértékűnek nevezte azokat az oktatási intézmény-fejlesztéseket, amelyeket a debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegyében az utóbbi években megvalósítottak állami vagy városi támogatással, vagy saját forrásból.

(MTI)