Strasbourgig is kész elmenni a Jobbik a krumplis akció miatti büntetés után

Strasbourgig is kész elmenni a Jobbik a krumplis akció miatti büntetés után

Jakab Péter Jobbik-elnök krumplit osztott volna Orbán Viktornak, ám ebben kormánypárti képviselők megakadályozták (Fotó: Jobbik / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha kell – a korábbi ellenzéki büntetésekhez hasonlóan – Strasbourgig elmegyünk – közölte a Jobbik azután, hogy Jakab Péter pártelnököt rekordösszegű, 4,4 milliós büntetéssel sújtotta Kövér László a múlt heti parlamenti krumplis akciója miatt.

A Magyar Hang is megírta, hogy múlt hétfőn a Jobbik elnöke az úgynevezett azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnöknek tett fel kérdést a borsodi időközi országgyűlési választásról. A rövid csörte után egy zsák krumplit akart odaadni a kormányfőnek, ám ebben – mások mellett – Kövér László és Kocsis Máté megakadályozta. A sajátos akció Jakab Péternek 4,4 millió forintjába kerül, ennyire büntette ugyanis Kövér László házelnök.

Az ellenzéki párt most azt közölte, hogy emiatt az összes hazai fellebbezési lehetőséget kimerítik, végigjárják a létező fórumokat. Sőt, ha kell Strasbourgig is elmennek, bár – ahogy fogalmaztak – illúzióik nincsenek.

A büntetéssel kapcsolatban pedig azt írták, hogy „bárkit, aki ki merészeli mondani, hogy a rezsim nyomorban tartja a magyarokat, és egy zsák krumplival megvásárolja őket, annak büntetéssel igyekeznek befogni a száját”. Majd üzentek személyesen Kövér Lászlónak is: „Róvja fel a' kapu fél fájára, hogy el ne felejtse: Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!”.