Kamikaze drónokat vásárol a magyar kormány

Kamikaze drónokat vásárol a magyar kormány

Képünk csak illusztráció! HERO-30-as modell. (Forrás: Wikipédia/Reise)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HERO öngyilkos drónok szállítására kötött szerződést Magyarország a német Rheinmetal hadiipari vállalattal – írja a Telex, a Rheinmetall közleménye alapján. A HERO drónokat a német cég partnerével, az izraeli UVision Air céggel együttműködésben gyártja. A megrendelés értéke több százmillió eurós nagyságrendet üthet meg a Rheinmetall szerint. A hadianyagok szállítása 2024-ben kezdődik és 2025-ben ér véget, a szerződéseket a Magyar Honvédség már aláírta.

A HERO rendszert „lézengő lőszernek” is szokták nevezni, mivel képes arra, hogy hosszabb ideig a levegőben keringjen, mielőtt csapást mérne a célpontjára. A HERO képes szárazföldi egységek, harckocsik és megerősített pozíciók ellen is hatékonyan fellépni. A UVision oldalán azzal reklámozzák a HERO-t, hogy autonóm módon képes azonosítani és megtámadni a célpontot, illetve GPS és rádiójel nélkül is képes elvégezni a feladatait.

Címkék: Rheinmetall, UVision