Szeles péntek várható, de majd kisüt a nap

Szeles péntek várható, de majd kisüt a nap

Napsütés (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A frontfelhőzet késő délelőttig a déli tájakat is elhagyja pénteken – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Eszerint általában napos, gomolyfelhős idő várható, de délelőtt még az ország északkeleti részében, majd délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet erősen felhős az ég. Előbbi területeken délelőtt, utóbbi tájakon délután szórványosan kialakulhatnak záporok. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között változik, a déli megyékben lesz a melegebb idő.

Az Időkép szerint pénteken hidegfront érkezik, így a frontérzékenyek tapasztalhatnak ebből adódóan görcsös fejfájást, illetve egyéb görcsös panaszokat, vérnyomás-ingadozást, alvászavart. A tünetek várhatóan a nap második felében lesznek a legintenzívebbek. A keringési problémákkal élők a délelőtti órákban enyhe vérnyomás-ingadozásra is számíthatnak. Az élénk, erős szél fejfájást, ingerlékenységet okozhat.

Címkék: időjárás