Szijjártó alatt nem sokat pihen a helikopter

Szijjártó alatt nem sokat pihen a helikopter

Helikopterből száll ki Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos képviselő adatigényléssel fordult a külügyminisztériumhoz, Szijjártó Péter miniszter helikopterhasználati szokásai után érdeklődve. A válaszokból kiderült, hogy kétszer is előfordult, hogy a rendőrségi VIP helikopter hazaszállította a külügyminisztert Dunakeszi otthonába.

Ahogy a képviselő Facebook-bejegyzésében kifejti, hogy „Ez pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne. Mint ahogyan a hét belföldi helikopterezés is héttel több lenne az állása elvesztéséhez szükségesnél egy nálunk boldogabb országban.”

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3129785877132234?__cft__[0]=AZXIlRaWETNkwuU-2XwagUGCOmlonyoEUu_7ZjzWoLvqRydY6q5U_CEkGiji6C_vtoUiF7nsPG5EQbIazKxNvVSoC-WiT2WZcoaL4ReVky56kBdJ_gn-u0607wEBy_CLLHLR_YnZC_oDryik2VwW3ika7IQ1kFGQPMfvWl1eFAvvPrtYary_NY6SsIJ1I2M-oEQ&__tn__=%2CO%2CP-R

A minisztériumi válaszban részleteket is elárultak a helikopteres utak céljáról. Korábban már ismertté vált, hogy Szijjártó Péter egyszer helikopterrel ment a szekszárdi Bodri pincészetbe, ami autópályán másfél óra alatt elérhető. Korántsem ez volt azonban a legrövidebb, helikopterrel megtett távolság, hiszen megyén belül is repült a miniszter, kevesebb mint 100 kilométeres távon, Kecskemét és Baja között.

Hadházy Ákos szerint a minisztériumi válaszból kiderül, hogy a korábbi állításokkal ellentétben a helikopterezéseket nem indokolja semmilyen tárgyalás, csak a kényelem.