Szijjártó Péter: 43 magyart hoztak haza Izraelből

Szijjártó Péter: 43 magyart hoztak haza Izraelből

Szijjártó Péter (Fotó: a miniszter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyvenhárom magyar állampolgárt hoztak haza Izraelből a koronavírus-járvány miatt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a csütörtökön közzétett Facebook-videójában.

Az MTI által is idézett tárcavezető kifejtette: a Budapestre érkezett repülőgép rajtuk kívül 31 osztrák, német, cseh és szlovák állampolgárt is hozott, „hiszen segítünk egymásnak”. A miniszter elmondta, összességében már 3700-nál tart a hazasegített magyar állampolgárok száma. „Ez a szám tovább fog nőni, dolgoznak minden magyar hazahozatalán” – hangsúlyozta.

Bezzeg-egyetemek bezzeg-megoldásai? - több országban még mindig megy az oktatás | Magyar Hang

A vírus gyors terjedése, és az azt követő pánik összesen közel húszezer magyar diákot ért otthonától távol. Akadnak pozitív példák, de az egyetemek többsége esetlenül kommunikál a hallgatókkal. A távoktatás ugyanakkor minden intézményben többé-kevésbé zökkenőmentesen működik. Külföldön tanuló magyar diákokat kérdeztünk!

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy csütörtökön Szófiában megállapodott bolgár partnerével, hogy Delhiből egy bolgárok által odaküldött mentesítő repülőgéppel 9 magyar jöhet el Szófiába, ahonnan aztán hazatérhetnek Magyarországra.