Szijjártó Péter: Az egész nyugat-európai sajtó hazudik a magyar sajtószabadságról

Szijjártó Péter: Az egész nyugat-európai sajtó hazudik a magyar sajtószabadságról

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a dél-koreai Doosan elektromos autóipari beszállító vállalat beruházásbejelentésén Budapesten, a minisztériumban 2020. október 30-án. A Tatabánya melletti gyár építését a kormány vissza nem térítendő támogatással segíti. Ennek összegéről a kormány, a vállalat és az Európai Bizottság között még zajlanak a tárgyalások. A vállalat első százmillió euróból megvalósuló tatabányai gyárát 15 millió euróval támogatták. MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Teljes mértékben visszautasított” Szijjártó Péter minden olyan állítást, amely szerint ne biztosítanák a sajtó szabadságát. A külügyminiszter a román Digi24 riporterének adott interjút Budapesten és a Klubrádiót firtató kérdésére reagált így. Szijjártó Péter arra hivatkozott, hogy Magyarországon a média nagyobb része kormányellenes, a leginkább terjesztetett, nézett és olvasott orgánumok között nem találni olyat, amely barátian állna a kormányhoz. Itt nem említette, hogy a sajtó feladata alapvetően a hatalom ellenőrzése, nem egy kormány támogatása.

Amikor a riporter visszakérdezett, hogy ezek szerint hazudik-e a teljes nyugat-európai sajtó, a külügyminiszter határozott igennel válaszolt.

Szijjártó Péter elmondása szerint ennek talán politikai oka lehet, hiszen a Fidesz az elmúlt 11 évben olyan politikát folytatott, amely szembemegy a liberális mainstreammel, legyen szó a migrációról, a gazdaság- vagy családpolitikáról. Mindezt úgy, hogy sikeresek, hiszen háromszor egymás után nyertek kétharmados többséggel. Ez pedig megemészthetetlen a liberális mainstream számára, ezért terjesztenek szerinte hazugságokat az országról.

A politikus még azt is hozzátette, hogy eközben nem szabadna megkérdőjelezni azon médiumokat, amelyek pozitív véleménnyel vannak a kormányról.

A Magyar Narancs a napokban írta meg, hogy országosan több százezer példányban fognak eljutni a postaládákba a Mediaworks Zrt. ingyenes hetilapjai azokban a nagyvárosokban, ahol Fidesz veszített a 2019-es önkormányzati választáson. Úgy tudják, a színes újság Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán jelenik majd meg. Információik szerint a 24 oldalas hetilap egyharmada helyi Fidesz-barát, ellenzéket ekéző, lejárató szövegekből, egyharmada központilag gyártott bulvártartalomból, egyharmada pedig reklámokból fog állni.