Szijjártó szerint „nonszensz” Orbánt rasszizmussal vádolni

Szijjártó szerint „nonszensz” Orbánt rasszizmussal vádolni

Szijjártó Péter és Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor „kevert fajokkal” kapcsolatos, számtalan kritikát kiváltó kijelentéséről kérdezte Szijjártó Péter külügyminisztert az ATV egy szerdai sajtótájékoztatón. – Én 16 éve dolgozom személyesen közvetlenül a miniszterelnök mellett különböző pozícióban, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy „a politikájának az egyik szíve közepe” az éppen az, hogy zéró tolerancia van érvényben mind az antiszemitizmussal, mind a rasszizmussal szemben. A miniszterelnököt ilyennel vádolni nonszensz! – állította a miniszter.

Arra is kitért, „az is igaz, hogy 2015 óta, amióta az európai kontinens elképesztő migrációs nyomás alatt áll – mi pedig egy teljesen nyilvános migrációellenes politikát viszünk annak érdekében, hogy megőrizzük Magyarország és a magyar társadalom biztonságát – azóta minket emiatt támadnak és minden ezzel kapcsolatos kijelentésünket kiforgatják”.

A miniszterelnököt szerdán az amerikai nagykövetség is kritizálta, arról írtak közleményükben, „az emberi méltóság és egyenlőség nem ismer nemzeti határokat”.