Szombathelyen a lélegeztetőgépek felét tudják csak használni, mert az orvosokat Győrbe irányították

Szombathelyen a lélegeztetőgépek felét tudják csak használni, mert az orvosokat Győrbe irányították

Ápolónő egy lélegeztetőgépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt, jelentette be ma délelőtt egy sajtótájékoztatón Nemény András  (Éljen Szombathely!), Szombathely polgármestere – írta az Úgytudjuk.hu.

A kórházban jelenleg 180 koronavírussal fertőződött beteget ápolnak, az intézményben 32 lélegeztetőgép van, de a személyzet száma miatt csak 17-et tudnak működtetni. A többi olyan orvost, akik értenek a lélegeztetőkhöz, Győrbe irányítottak, a polgármester éppen ezért azt szeretné elérni, hogy ezek a szakemberek visszakerüljenek Szombathelyre. A kórházban leállították a szakrendeléseket is, az ágyak negyven százalékát átalakítják a fertőzött betegek fogadására.

Kerestük Nemény Andrást az ügyben, a Polgármesteri Hivatal kedd délutánra ígért részletes tájékoztatást.