Találtak egy újabb alagutat a rendőrök a határzárnál

Találtak egy újabb alagutat a rendőrök a határzárnál

A rendőrség által 2020. január 21-én felfedezett alagút Csikéria külterületén (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még egy, a déli határzár alatt átvezető alagutat fedezett fel a rendőrség Csikéria külterületén – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A korábbi nyílástól 15 méterre a szolgálatot ellátó kutyavezető járőr január 21-én 12 óra 50 perckor egy – növényzettel fedett, körülbelül 50 centiméter átmérőjű – nyílást fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre. A jelenlegi adatok szerint a járatnál sikeres átjutás nem történt, mivel rendőrök az alagutat annak befejezését követően rövid időn belül felfedezték, és betemetéséig őrzik is – írták.

Hozzátették: a magyar rendőrség és honvédség a jogszabályok által biztosított törvényes eszközökkel továbbra is garantálja hazánk és az Európai Unió külső határainak védelmét.

Ismert, Gulyás Gergely november végi Kormányinfóján derült ki, hogy két alagutat fedeztek fel a határzárnál: egyet Csikériánál, egyet pedig Ásotthalomnál. Előbbiről hamar kiderült, hogy az minden bizonnyal egy évtizedekkel ezelőtt háborús bunkerből kialakított szesz- és gázolajcsempészetre használt alagút volt, amely a feltételezések szerint jól jött a migrációs válságból élő embercsempészeknek is. Ezt a járatot az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) lapunknak küldött válasza szerint novemberben fedezték fel.

Gulyás Gergely nem válaszolt, nem kutatott: inkább cáfolta a Magyar Nemzetet | Magyar Hang

Az ásotthalomit viszont még a nyáron, a fotókat és az erről szóló közleményt viszont csak télen, a miniszteri bejelentést követően hozták nyilvánosságra, sajtótájékoztatót is ekkor tartottak. Amikor rákérdeztünk, miért vártak ezzel több hónapot, azt a választ kaptuk, hogy „az illegális migránsok módszereiről az egyes esetekben általában nem számolunk be”.

„Akkor még nem voltak ilyen veszélyesek" | Magyar Hang