Tartozunk ennyivel a társadalomnak – ezért ment be a parlamentbe a fertőzött rektorral kontaktált fideszes képviselő

Tartozunk ennyivel a társadalomnak – ezért ment be a parlamentbe a fertőzött rektorral kontaktált fideszes képviselő

B.Nagy László karantén helyett a parlamentben (Fotó: Bangóné Borbély Ildikó Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírus-járvány ide, vagy oda, megjelent a parlament hétfői ülésén B. Nagy László, a Fidesz szegedi képviselője, aki március 15-én együtt koszorúzott Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) koronavírussal fertőzött rektorával. Erre a Facebookon Mihálik Edvin, a Momentum szegedi politikusa hívta fel a figyelmet. Nem csak ő, hanem az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is kiszúrta B. Nagy László jelenlétét, amit szintén egy posztban adott hírül közösségi oldalán.

Szabó Tímea (Párbeszéd) pedig napirend előtti felszólalásban tette fel a kérdést Orbán Viktornak. „Szeretném megkérdezni, hogy 133 bátor emberre vagy 133 felelőtlen emberre van szüksége? Mit keres az ülésteremen B. Nagy László képviselő? Mert önöknek minél fontosabb, hogy meglegyen a kétharmad” – fogalmazott.

B. Nagy a Szegedma.hu helyi fideszes propagandportálnak tegnap még azt mondta, családjával jó ideje önkéntes karanténban vannak, eddig senki nem produkált semmilyen tünetet, jól vannak.

Karantén helyett inkább operált a Szegedi Tudományegyetem rektora | Magyar Hang

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora, Dr. habil. Rovó László Ph.D az az egyetemi vezető, aki ausztriai síeléséről visszatérve nem vonult karanténba, hanem műtött, és akinek koronavírus tesztje pozitív lett - értesült lapunk több egymástól független forrásból.

Lapunknak sikerült telefonon elérnie B. Nagy Lászlót. Az iránt érdeklődtünk hogy miért vesz részt a parlament jelenleg is zajló ülésén, ha egyébként karanténban van, ráadásul azok után, hogy a koronavírussal fertőzött Rovó Lászlóval közvetlen kontaktusa is volt. A képviselő kérdésünkre készséggel válaszolt. – A parlamentben kötelező megjelenni, nem tehetem meg, hogy ezekben az időkben kivonjam magam a korlátozott parlamenti működésből. Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt – utalt a parlamentben most zajló koronavírus-törvény vitájára.

Elsőként lapunk írta meg teljes részletességében, hogy az egyetem rektora a közelmúltban tett külföldi útjáról nem vonult karanténba, noha ez kötelező lett volna. Ehelyett visszatért dolgozni a Rektori Hivatalba, valamint a Fül-Orr-Gégészeti és Nyak- Fejsebészeti Klinikára, ahol műtéteket is végzett. Nála akkor csinálták meg a vírustesztet, amikor már a betegség tüneteit produkálta. Tesztje pozitív lett, ezek után a Rektori Hivatal munkatársait karanténba küldték és elkezdték tesztelni mindazokat – egyetemi vezetőket, orvosokat és betegeket –, akikkel Rovó kapcsolatba léphetett. Értesüléseink szerint vasárnap estig legalább hat embernél – orvosoknál, klinikai munkatársaknál – mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval,