Tavasziasan enyhe lesz az idő

Tavasziasan enyhe lesz az idő

Esőcseppek egy autó szélvédõjén Jármi településen 2020. december 28-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön megdőlt az országos melegrekord, kérdés, hogy pénteken is lehet-e erre számítani. Mindenesetre napközben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb-rövidebb felszakadozások elsősorban a Dunántúlon lehetnek.

A Dunától keletre és a főváros térségében időszakosan lehet gyenge eső. Az északkeleti határ környékén esetleg havas eső is eshet.

Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti felében 2 és 7, a délnyugati felében 8 és 16 fok között valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az Időkép szerint kettősfronti hatás várható, emiatt sokunknál előfordulhat fejfájás, migrén, dekoncentráltság, tompaság, alvászavar, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét. A szív- és keringési rendszer betegségeivel élőkre nehéz nap vár, így ők lehetőleg kerüljék az intenzívebb fizikai megterhelést.

Címkék: időjárás