Telex: Egy-két héten belül indulhat a portál

Telex: Egy-két héten belül indulhat a portál

Az új indexes portál induló oldala: a Telex

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha képletesen is, de egymásnak adta a kilincset az új és a régi Index embere hétfő este a Spirit FM-n. Sztankóczy András, az új Index stratégiai igazgatója után telefonon jelentkezett be Kárpáti Márton, a Van Másik Kft. alapítója-tulajdonosa. Ez a cég áll kiadóként a hamarosan elinduló telex.hu mögött. A 24.hu beszámolója szerint Kárpáti arról beszélt, hogy jelenleg már csak technikai akadálya van, de „egy-két héten belül” reményei szerint el tud indulni a telex.hu mintegy 50, korábban az Indexnél dolgozó újságíróval. (Rajtuk kívül lesznek még a kiadói munkát segítők is.)

Kárpáti elmondta, hogy eddig több mint 30 ezren támogatták az új lap elindulását, összeget azonban nem mondott. Azt viszont megemlítette, hogy az eddig beérkezett pénzből, „egy okos, konzervatív költségvetés biztonságos indulást tesz ez lehetővé.”

Arról is beszélt, hogy részben előfizetéses lesz az új portál, ami azt jelenti, hogy fizetni kell az alaposabb cikkekért, az alaphírekért azonban nem.

Mint hangsúlyozta, az a céljuk, hogy „aki az Indexet szerette, szeresse a Telexet is. Azokat az anyagokat, amelyeket szerettek az Indexen, megtalálhatók legyenek a Telexen is”.

Dull Szabolcsról, a kirúgott Index-főszerkesztőről annyit mondott Kárpáti, hogy jelenleg nem tagja az induló újságnak (mert felmondási idejét tölti), de ha később csatlakozni akar, akkor erre lesz lehetősége. A Telex főszerkesztője Munk Veronika, az Index korábbi főszerkesztő-helyettese lesz.