Tizenkét megyében volt áramszünet a viharos szél miatt

Tizenkét megyében volt áramszünet a viharos szél miatt

A sportcsarnok leszakadt teteje Törökszentmiklóson, az Almásy úton 2020. február 5-én. A viharos szél teljes egészében leszakította és az épület mellett parkoló autókra sodorta a körülbelül 600 négyzetméteres tetőszerkezetet. A mentők tájékoztatása szerint senki nem sérült meg (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országszerte csaknem háromszáz épületben, köztük 37 közintézményben okozott kárt a viharos szél szerdán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese este az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta: tegnap este még több mint kétszáz helyen dolgoztak a tűzoltók . A legtöbb esetük Budapesten, Pest, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala, Győr-Moson-Sopron, és Veszprém megyében volt.

Leszakadt vezetékek miatt 12 megye egy-egy területén szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás.

Kidőlt fák, leszakadt faágak több helyen a közúti és a vasúti közlekedést is akadályozták.

Dóka Imre kitért arra is, hogy a fővárosban is sokszor riasztották a tűzoltókat, főleg fakidőlések, leszakadt faágak miatt. Budapesten több mint harminc épületben keletkezett kár.

Törökszentmiklóson a sportcsarnok tetejét szakította le a szél és az épület mellett parkoló autókra sodorta a körülbelül 600 négyzetméteres tetőszerkezetet. A mentők tájékoztatása szerint senki nem sérült meg.

Csütörtök délelőtt fátyol-, majd gomolyfelhők érkeznek, amelyek az északi, északkeleti megyék felett lesznek vastagabbak, utóbbi térségben elvétve hózáporok is lehetnek, emellett azonban többórás napsütés várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ma már csak az északnyugati megyékben lehet erős az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Késő estére -2 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címkék: időjárás