Tizennéggyel nőtt a fertőzöttek száma, de 50-nel kevesebb az aktív eset

Tizennéggyel nőtt a fertőzöttek száma, de 50-nel kevesebb az aktív eset

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4293 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték péntek reggel a hivatalos oldalon.

Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3220-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 478 fő. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlap adatai szerint csütörtök óta az aktív fertőzöttek száma 50-nel, a kórházban ápoltaké 26-tal csökkent, egy ember pedig lekerült a lélegeztetőgépről. 4213-an vannak hatósági házi karanténban (512-vel többen csütörtöknél). A mintavételek száma 302 749, 2117-tel több az előző napinál.

Utoljára április 1-jén volt 500 alatt az aktív fertőzöttek száma – írja az Mfor. Budapesten 5 új esetet találtak, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hármat, Baranya Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyet-egyet.

Mint a honlapon írják, „a magyar járványügyi adatok kedvezőek, Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország, ugyanakkor a  járvány több országban erősen terjed,  ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.”

Hozzátették: az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. A kormány ugyancsak a járvány fellángolásának elkerülése érdekében döntött úgy, hogy nem tartja meg az augusztus 20-i központi rendezvényeket és a tűzijátékot sem.

Címkék: koronavírus