Több mint 43 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a tűzijáték után Budapesten

 Több mint 43 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a tűzijáték után Budapesten

Tűzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy közepes budapesti kerületben keletkező teljes napi hulladékmennyiséget – több mint 43 tonnát – szedtek össze és szállítottak el a Budapesti Közművek munkatársai a tűzijátékot követően.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a tűzijáték végén nagyjából száz munkatársuk kézi erővel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és a pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó fővárosi területeket, valamint összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött hulladékot. A Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF munkatársai az augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódó rendezvényeken és a tűzijátékot követően több mint 43 tonna többlethulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el ártalmatlanításra. Ebben a mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét.

Az elszállított hulladék túlnyomó részét energetikai úton hasznosították a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.

(MTI)

Címkék: tűzijáték