Több mint 8 millió forintra büntette Tordai Bencét Kövér László

Több mint 8 millió forintra büntette Tordai Bencét Kövér László

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

8,2 millió forintra büntetett Kövér László, amiért megpróbáltam visszaszerezni a budai rendelőknek az elvont milliárdokat – közölte Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán péntek reggel.

„Az Országgyűlés önjelölt házmestere, Kövér László most sem hazudtolta meg önmagát. Rekord összegű pénzbüntetést szabott ki rám, amiért az ülésteremben odamentem egy mobiltelefonnal Varga Mihályhoz, és megkértem: küzdjünk együtt azért, hogy a kormány adja vissza azt a közel 10 milliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől” – írta a politikus.

Hozzátette: Kövér indoklása teljesen alaptalan. „Udvarias és békés voltam a miniszterrel (Varga volt az, aki engem mellbe taszajtott), nem akadályoztam az ülést, vagy Varga Mihály szabad mozgását, de még csak hangos szó sem esett köztünk” – írta Tordai.

Hozzátette: négy gyerekes családként rendesen meg fogják érezni a büntetést – „de nagyon téved, ha azt hiszi, hogy ezzel eltántorít engem és a Párbeszédet egy percre is attól, hogy teljes erőbedobással küzdjünk a fideszes önkény felszámolásáért, az egészségügyből kilopott pénzek visszaszerzéséért, egy normális ország megteremtéséért!”

Kövér László eddig a legsúlyosabb büntetést Jakab Péterre,a Jobbik elnökére szabta ki, őt 4 millióra büntette.

Mint március 1-jén megírtuk, kisebb konfliktus alakult ki Tordai Bence párbeszédes képviselő és Varga Mihály pénzügyminiszter között aznap a parlamentben, amikor Tordai egy javaslatuk támogatására akarta rábírni a pénzügyért, és ezt telefonjával akarta rögzíteni. Varga felszólalásában nehezményezte, hogy a Párbeszéd politikusa telefonjával akadályozta munkáját, és megkérte, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyesmi. Tordai válaszolt volna, de az ülést vezető Latorcai János elvette tőle a szót.

Tordai Bence az eset kapcsán azt mondta akkor a 24.hu.nak, hogy telefonjával akarta rögzíteni, ahogy megkéri Varga Mihályt, hogy támogassa javaslatukat, amelyben a magyarországi motoGP pályától, illetve a Vadászati világkiállítástól vonjanak el 9,3 milliárd forintot, és csoportosítsak át azt a II-III. kerületi rendelőkhöz. – Ezt próbáltam neki elmesélni, de mellbe lökött, és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták – állította Tordai. Arról is beszélt, hogy az Országház folyosóján is üldözte Vargát, de ott sem válaszolt neki. 

Varga Mihály akkor úgy kommentálta a történteket, hogy Tordai „a telefont egy héttel ezelőtt már a zsebébe dugta, és miközben egy kollégámmal beszélgetni próbáltam, amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott, provokált. Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát.”