Tordai Bence elárulta, a közeli napokban mindenki megismerheti az ellenzék programját

Tordai Bence elárulta, a közeli napokban mindenki megismerheti az ellenzék programját

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megvan az ellenzék programja, amit a „közeli napokban” megismerhet mindenki. Ennek szakmai része lezárult, egy politikai jóváhagyás után nyilvánosan is elérhető lesz – közölte Tordai Bence a Spirit FM Partvonal című műsorában, amit a Népszava szemlézett. 

A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a hatpárti ellenzék egyetértett abban, hogy a közös javakat mire érdemes fordítani, és a költségvetés mire költsön többet vagy kevesebbet. 

– Az az egy százalékos gazdasági hatalmi elit, amely lefölözi az ország javait, innentől ne kapjon a közösből egy fillért sem, hanem a 99 százalék javait szolgálja. Ebben meglehetősen könnyű volt megegyezni. Ennek része, hogy a családi pótlékot megduplázzuk, része, hogy az alacsony jövedelmű dolgozókat, akiknek jelentős része állami alkalmazott, sokkal jobban dotáljuk, akár az adórendszeren keresztül, akár bérrendezéssel – jelentette ki a politikus.

Mint hozzátette, egy válságkezelő alapjövedelemhez hasonló megállapodás is része lesz a programnak.

Ami Paks II-t illeti, a hatpárti álláspont szerint a beruházás káros, szükségtelen és sok szempontból veszélyes. – Paks II-re nincs szükség, és különösen nincs szükség egy ennyire rossz feltételekkel felvett orosz hitelre, amely 4-5 százalékos kamaton ketyeg – mondta Tordai Bence.

Közölte, hogy egy esetleges választási győzelem után az első dolguk az lesz, hogy „elzárják a csapokat”.