Tucker Carlson a maszkviselést kritizálta, az MCC videójából pont kimaradt

Tucker Carlson a maszkviselést kritizálta, az MCC videójából pont kimaradt

Tucker Carlson interjúja Orbán Viktorral (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden autoriter mozgalom ezt teszi: te nem számítasz, viselj maszkot, mind ugyanolyanok vagytok – erről beszélt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) esztergomi fesztiválján a Fox News sztárműsorvezetője, Tucker Carlson. Az a médiaszemélyiség, aki korábban interjúzott Orbán Viktorral, illetve találkozott több kormánytaggal, köztük Szentkirályi Alexandrával és Novák Katalinnal. Carlson aztán Esztergomban szólalt fel, ahol természetesen arról beszélt, hogy Magyarországon sokkal nagyobb a szabadság, mint az Egyesült Államokban.

Igaz, ha a maszkviselésre gondol, ezen a téren jelenleg valóban nagyobb itt a szabadság. Carlson a járványügyi korlátozások ismert bírálója, többször kritizálta a kötelező maszkviselést, ahogy más intézkedéseket is. A téma ugyanakkor láthatóan nem igazodik az általános politikai törésvonalakhoz: liberálisok közt éppúgy vannak korlátozásellenes megszólalók, ahogy jobboldaliak közt is olyanok, akik általában támogatják a szigorításokat. Az Egyesült Államokban viszont jellemzőbb, hogy a republikánusok ellenzik a korlátozásokat, szemben a demokratákkal.

Magyarországon az elmúlt másfél évben a kormány is bevezetett szinte minden lehetséges korlátozást, igaz, nem olyan szigorúan fellépve, mint más európai országok. (Például azok, akik szabályozták azt is, keveredhetnek-e az utcán különböző háztartások.) Mindenesetre a magyar kormánypárti körök nem bírálják olyan hangosan ezeket az intézkedéseket, mint Carlson. A maszkviselést tavaly áprilistól egészen idén júliusig kötelezővé tették az üzletekben és a tömegközlekedésen. Emellett tavaly tavasztól mindenféle beltéren kötelező volt (plázákban, bankokban stb.), tavaly év végétől idén tavaszig pedig még közterületen is kellett hordani.

Különös módon az MCC által feltöltött videón végül épp az említett, maszkellenes mondat nem hallatszódott. Emiatt aztán többen is jelezték az MCC Facebook-oldalán, hogy gond van a felvétellel. Az Azonnali meg is kereste a sajtóosztályt, ahonnan azt a választ kapták: sajnálatos hanghiba történt, ami miatt épp abban a két másodpercben nem rögzítették megfelelően az elhangzottakat. De hozzátették, hogy már készítik a magyar feliratot az előadáshoz, és ebben az említett mondat is szerepelni fog.