Új párt alakult Gődény György szomszédjában, ami sok szállal kötődik hozzá

Új párt alakult Gődény György szomszédjában, ami sok szállal kötődik hozzá

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új párt alakult a vírus hatását relativizáló kijelentései, valamint a korábbi kamupártja miatt ismertté vált Gődény György környezetében – írta meg a Blikk. A lap információi szerint a Normális Élet Pártja néven novemberben bejegyzett politikai formáció ezer szálon kötődik a járványveszélyt tagadó gyógyszerészhez.

Már az elnevezés is sokatmondó a Blikk szerint, hiszen Normális Élet néven fut Gődény számtalan közösségi oldalt és csoportot felölelő virtuális hálózata, amelynek minden megyében, sőt Európában is vannak leágazásai. A pártot ráadásul egy olyan nyíregyházi címre jegyezték be, ahol két ingatlan található, közülük az egyik – a Blikk által kikért tulajdoni lap szerint – Gődény édesanyja nevén van. Itt van a székhelye egyébként a Gődény vezette Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesületnek is, amelyről – az új párthoz hasonlóan – semmilyen érdemi információt nem találtunk az interneten. Gődény és feleségének címe a cégadatbázis szerint egy házzal odébb található.

A pártot Harkai Bulcsú Bánk alapította és vezeti jelenleg is: a férfi minden bizonnyal Gődény köréhez tartozik, hiszen anno ugyancsak ő hozta létre a legutóbbi parlamenti választásokon induló Közös Nevező 2018 nevű formációt. Az ügyvezetői posztot később vette át tőle a testépítő gyógyszerész, aki listavezető lett, Harkai pedig a 23. helyet kapta meg.

A Blikk emlékeztetett, hogy a Közös Nevező 2018-ban sok kis párthoz hasonlóan megkapta az országos lista után járó 153 millió forintos támogatást, ám messze egy százalék alatt teljesítettek, így ezt az összeget vissza kellett volna fizetniük. Ezt elmulasztották, így költségvetési csalás gyanújával jelenleg is folyik a nyomozás. A lapnak Mikola Bálint, a a Transparency International munkatársa hangsúlyozta, hogy a 2018-as választások után elfogadott egyik lényeges szigorítás a kamupártok ügyében az, hogy nem jogosultak újabb kampánytámogatásra azok a formációk, amelynek vezetői korábban olyan pártot vezettek, amely nem tudott elszámolni az állami pénzekkel. Ez magyarázhatja, hogy miért nem Gődény György alapította az új pártot.

Mint ismert, a gyógyszerészt tavaly a járványról tett kijelentései miatt rémhírterjesztés gyanújával hallgatta ki a rendőrség, és feljelentés is született az ügyben. Gődény az ügy kapcsán később hangsúlyozta, nem igaz, hogy rémhírt terjesztett. Szerinte a vírus nem okoz akkora gondot, mint „amekkora vészharangot kongatunk”, a korlátozások azonban gátolják az emberek létezését és megélhetését. 

Tavaly a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is vizsgálatot indított a Gődény György szereplésével készült egyes videók kapcsán.  A hivatal szerint a Nutriversum oldalán közzétett videókban több olyan állítás is elhangozhat, amik nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak.