Újabb fideszes képviselő távozik a sümegi képviselő-testületből

Újabb fideszes képviselő távozik a sümegi képviselő-testületből

Sümegi polgármesteri hivatal (Forrás: sumeg.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

"Aki közelebbről ismer engem az tudja, hogy nekem is volt nehéz időszak az életemben és ebből adódóan elsősorban a nyugalomra és a békére törekszem, hiszen ezek nélkül hova jutunk…. Úgy gondoltam a család az első, hamarosan megszületik gyermekem és nem szeretném őket kitenni az állandó támadásoknak, nem utolsó sorban éreztem, hogy a munkám rovására is megy ez a státusz. Összegezve ez a feszült közeg nem nekem való" - ezzel indokolta Facebook-oldalán a kormánypárti Mészáros Norbert, hogy miért mond le sümegi képviselői mandátumáról. 

A Magyar Hang további kérdéseire - miszerint távozásának van-e köze a közelmúlt helyi botrányaihoz - azt közölte: posztjában leírta lemondásának okát, ezzel lezártnak tekinti az ügyet. 

Mint arról lapunk is beszámolt, az utóbbi hónapokban több visszás ügy is kiderült a hatezres kisvárosban. A Pécsi Járásbíróság például elkobozta a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének hamis érettségi bizonyítványát. A gyanú szerint ugyanis Szabó Krisztina – aki a város fideszes polgármesterének, Végh Lászlónak az élettársa - 2011-ben, majd 2018-ban is jelentkezett egyetemi képzésre, ám ezekhez hamis érettségi bizonyítványt nyújtott be - írta korábban a Magyar Narancs.

A lap szerint mindezek ellenére két héttel később, március 2-án, mint a sümegi kistérség vezetője, Végh László 861 ezer forintról több mint 1,6 millió forintra emelte meg élettársa fizetését. (Emellett a sümegi egészségügyi fejlesztési iroda vezetésért további közel 400 ezer forintot kap, így fizetése meghaladja a 2 millió forintot.) Ezt a járványhelyzeti intézkedések miatt, egyeztetések nélkül, egy személyben tehette meg az élettárs-polgármester.

Az ügy miatt akkor lemondott egy fideszes képviselő, Pető Zoltán. - Mint jobboldali gondolkodású, keresztény hitvallású ember elhatárolódom minden ilyen cselekedettől és elítélek mindenkit, aki hamis érettségivel és csalással jutott vagy jut előnyhöz. Ezt az én gyomrom nem veszi be és én nem is kívánok ehhez tovább, akár hallgatással asszisztálni. Nem kívánok tovább ezek után az önkormányzat tagja sem lenni, mert én minden nap tükörbe szeretnék nézni és bátran vállalom véleményem. Morálisan súlyos válságba került a város fideszes vezetése, ami miatt mélységesen szégyellem magam - írta a Sümegi Szó internetes oldalán megjelent nyílt levelében.

A 24.hu pedig a napokban arról írt, hogy olyan súlyos jogsértéseket állapítottak meg két, uniós támogatásból finanszírozott sümegi beruházásnál, hogy a Pénzügyminisztérium úgy döntött, mindkét esetben visszafizetteti a teljes támogatási összeget a fideszes vezetésű önkormányzattal. A lap szerint a pályázati pénzek felhasználását korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is vizsgálta, és milliós bírságokat rótt ki a városra. Bár Végh László fideszes polgármester simán vesztett, amikor bíróságra vitte a KDB határozatait, most ismét azt mondja, jogi útra tereli a minisztérium döntését. A tárca összesen több mint 120 millió forint visszafizetésére kötelezte Sümeget.
 
A sorozatos botrányok miatt az is kiderült már, hogy Navracsics Tibort indíthatja a 2022-es országgyűlési választáson Veszprém megyében a Fidesz – írta meg elsőként a Veszpresszó.hu. A független helyi lap Németh Szabolcs sümegi ellenzéki szereplő Facebook-oldalára hivatkozott, amelyben térségének fideszes politikai mozgásait elemezte. „Navracsics Tibor hetek óta járja a körzet városait, egyeztet a település vezetőivel fejlesztésekről, tervekről, a jelenlegi országgyűlési képviselő, Fenyvesi Zoltán nélkül” – írta Németh.

24.hu is értesült Navracsics körútjáról, szerintük is az indulással függhet össze. Keresték is is, de ő sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.