Újabb halálos lakástűz volt Ferencvárosban

Újabb halálos lakástűz volt Ferencvárosban

Tűzoltók munkában a Thaly Kálmán utcában. A kép 2021-ben készült, illusztráció (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lángol egy ferencvárosi társasház egyik lakása – érkezett a segélyhívás péntek délután egykor a katasztrófavédelemhez. A kilencedik kerületi Thaly Kálmán utcában egy hatszintes társasház ötödik emeleti lakásában keletkezett tűz. A tűzoltók percek alatt hat járművel érkeztek a helyszínre, és behatoltak a hatvan négyzetméteres lakásba, amelynek a konyhájában tíz négyzetméteren pusztítottak a lángok, a szekrénysor és egy hűtőszekrény égett.

A tűzoltók egy középkorú nőt kivittek az égő lakásból, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek fél óra alatt megfékezték a tüzet – a házban élők a beavatkozás ideje alatt nem hagyhatták el a lakásukat, a közműveket a munkálatok végeztével kapcsolták vissza. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a többi lakásra nem terjedt át a tűz. A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. Erre jellemzően halálesetek után kerül sor, vagy akkor, ha felmerül a gyújtogatás gyanúja is.

Két héten belül ez már a második tragikus kimenetelű lakástűz a Thaly Kálmán utcában: szilveszter este szintén egy helyi társasház egyik szobája égett ki – akkor egy ember életét vesztette, öten még el tudták hagyni a lángoló épületet. Mint a katasztrófavédelem figyelmeztet, a hasonló esetek elkerülése érdekében a legjobb megoldás, ha füstérzékelőt szerelünk a plafonra. Ez a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni – írta a katasztrófavédelem lapunknak eljuttatott közleményében.