Újabb kiadók olvadtak be a Mediaworksbe

Újabb kiadók olvadtak be a Mediaworksbe

Fotó: Mediaworks/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mediaworks Hungary Zrt. újabb kiadókat kebelezett be – vette észre az mfor.hu. Így a kormánypárti médiacsoportba olvad be a Dunaújvárosi Szuperinfó Reklám, Lap- és Könyvkiadó Kft., a Mandiner Press Kft. valamint a Napfénymédia és Marketing Kft.

A lépés indoka a hivatalos tájékoztatásban nem szerepel. Mindenesetre beszédes az a kitétel, miszerint „a három kiadó beolvadása nem eredményezi a velük, valamint a Mediaworks-szel szembeni követelések lejártát” – írja a portál. 

A Mediaworks, mely korábban a Népszabadság tulajdonosa volt, 2016-ban került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe. 2019-ben tagozódott be a kormány jobboldali médiabirodalmába, a több száz médiumot birtokló Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba (KESMA).

A 444 felidézte, hogy a Mandiner Press Kft. és a Napfénymédia és Marketing Kft. eddig is tagja volt a KESMA-nak, a Dunaújvárosi Szuperinfó Reklám, Lap- és Könyvkiadó Kft. pedig a Mediaworks leányvállalata volt.