Újból üzent Hadházy Ákos, aki egy hétig az MTVA előtt táborozik

Újból üzent Hadházy Ákos, aki egy hétig az MTVA előtt táborozik

Hadházy Ákos az MTVA előtt fog sátrazni (Képernyőfelvétel: Hadházy Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha elegen leszünk, benne leszünk a tévében! – buzdítja követőit Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki pénteken hálózsákkal, mobilvécével vert tanyát a Kunigunda utcában, és tervei szerint egészen november 4-ig fog itt maradni. Ezen a napon délután pedig mindenkit a helyszínre hív, hogy blokád alá vonják az épületet, erre vonatkozik Facebook-bejegyzésének első mondata is.

A továbbiakban azzal folytatja, hogy nem véletlenül dugták el az MTVA székházát, amelynek pontos címét is közli, miszerint a Kunigunda útja 65. szám alatt található. Majd pontosan leírja az esetleges érdeklődőknek, tömegközlekedéssel hogyan közelíthető meg az általa „hazugsággyárnak” nevezett közmédia épülete.

Mint írja, a 118-as busz hoz a legközelebb, ami a Szentlélek térről indul, és a Kunigunda útja megállónál kell leszállni. A H5 HÉV-vel érkezve a Kaszásdűlő megállónál kell leszállni, aztán 10 perc séta következik a lakótelepen keresztül. A harmadik lehetőség pedig az 1-es villamos, a Bécsi úti végállomástól negyedóra sétára van a székház.

A mostani akció inspirációjául az a tragikomikus múlt heti jelenet szolgált, amikor az épület előtt fel akart venni egy két perces videót, de a biztonsági őrök annyira megijedtek tőle, hogy minden kaput bezártak, és így még az egyik biztonsági őrt, sőt, az egyik meghívott vendéget is kizárták az épületből.

A képviselő a Magyar Hangnak a sátrazás második napján elmondta, régóta tiltakozik az állami tévé kapcsán: szeretné elérni a fizetett kormányzati hirdetések betiltását és a jelenlegi „hírhamisító elnök” eltávolítását a pozíciójából. 

Első körben azonban azt szeretné, hogy november 4-én délután menjenek ki az MTVA-hoz minél többen és vonják legalább néhány órára blokád alá az intézményt. – Régóta mondom, hogy minden nyomásgyakorlás attól függ, mennyien vesznek részt benne – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy jobban fel akarta hívni erre az eseményre a figyelmét, mint egy egyszerű Facebook-poszt.