Újraélesztené a V4-ek szövetségét Magyar Péter

Újraélesztené a V4-ek szövetségét Magyar Péter

Magyar Péter beszéde (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Új Szlovénia Kereszténydemokrata Párt kongresszusán Magyarország, Szlovénia és Európa helyzetéről és az előttünk álló legfontosabb kihívásokról beszélt szombaton Magyar Péter, szavai szerint a magyar ellenzék vezetőjeként. – Örülök, hogy egyre több helyen látják Európában, hogy Magyarország nem egyenlő a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerével és Orbán Viktorral – fűzte hozzá az eseményről közzétett fotóihoz. Mint írta, egyetértettek Sven Simon német képviselővel és Matej Tonin elnökkel abban, hogy Szlovéniában, Magyarországon és Németországban is mielőbbi változásra van szükség. Mindhárman kiálltak az erős, szuverén, egymást tisztelő tagállamokra épülő erős Európa, az uniós határok védelme és az európai versenyképesség erősítése mellett.

A Tisza Párt leszögezte, azért is dolgoznak, hogy újraélesszék a Visegrádi Négyek nagy múltra visszatekintő szövetségét, kiegészítve a többi közép-európai országgal.

A visegrádi országok Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia, amelyek célja eredetileg a közös érdekérvényesítés. Az utóbbi időszakban azonban meglehetősen megromlott a viszony a magyar kormány és a többi tagállam között.