Gyurcsány Ferenc: A DK 2026-ra mindenhol állít egyéni jelöltet

Gyurcsány Ferenc: A DK 2026-ra mindenhol állít egyéni jelöltet

Születésnapját ünnepli a Demokratikus Koalíció (Forrás: DK/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország nagyobbik része hagyja, hogy a Fidesz, benne Orbán mesélje el a közös történetünket, az a történet uralja Magyarországot, amit Orbán mesél el nekünk – erről beszélt a Demokratikus Koalíció születésnapi rendezvényén Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint ugyanakkor akinek nincs saját története, nincs saját ügye és küzdelme, az mindig vesztes marad. – Az Orbánnal szemben álló világnak nincs közös története – szögezte le, hozzátéve, hogy az Orbánnal szemben álló sokaság elfelejtette, hogy csak közösen mehet valamire. Itt konkrét név nélkül ugyan, de nyilvánvalóan Magyar Péterre utalva azt mondta, hogy „lehetetlenség a saját történetünk elmesélését azokra bíznunk, akik tegnap még Orbán történetét írták és rendezték”.

A DK elnöke a jövőt illetően hamis mesélőt említett, miközben magukat oroszlánnak nevezte ebben a történetben, a hamis mesélőt vadásznak. A mi történeteinket vadászok ne meséljék el, akkor sem, ha elmentek egy jelmezkölcsönzőbe és most éppen a közelgő farsangon oroszlánruhába kívánnak öltözni. Kilóg nekik a nagy farkuk hátul – fogalmazott, hozzátéve, hogy „mostanában úgyis erről szól a politika”.

Gyurcsány Ferenc szerint egy hiteles történet és egy hiteles mesélő van, ez a Demokratikus Koalíció. Karikírozta azokat a „hirtelen megtérteket”, akik „óbaloldalnak vagy óellenzéknek” nevezik őket és azzal magyarázta ezt, hogy „mi már akkor is ellenzékiek voltunk, amikor te még nem”. Magukat ezerszer tisztességesebbnek nevezte, mint „ezek a köpönyegforgató árulók”.

– Sok tekintetben új DK kell – mondta, de ehhez szerinte nem kell mást csinálniuk, csak kompromisszum nélkül elmesélniük a történetüket.

Bejelentette azt is, hogy a DK 2026 tavaszán mind a 106 választókerületben állít jelöltet, őket november elejétől 106 nap alatt sorban be fogják mutatni. Készen állnak ugyanakkor arra, hogy „másokkal közös történetük legyen”, ha lesz ilyen, akkor majd arról közösen döntenek.