Sz. Bíró Zoltán: Orbán testbeszéde azt mutatta, mintha elveszítette volna a szabadságát – Kompország

Sz. Bíró Zoltán: Orbán testbeszéde azt mutatta, mintha elveszítette volna a szabadságát – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán viszonya Oroszországhoz akkor változott meg látványosan, amikor 2009-ben találkozott Putyinnal Szentpéterváron. Erről a találkozóról nem sok mindent tudunk, Orbán például még azt sem árulta el, hány percet töltött el az orosz elnökkel, de néhány hónappal később már oroszbarátságról beszélt, míg korábban rendszeresen támadta Oroszországot, sokszor indokolatlanul is – erről is beszélt Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő Kompország című műsorunkban. Legutóbbi, pekingi találkozójuk kapcsán a történész kifejtette: a Putyinnal tárgyaló Orbán testbeszéde azt mutatta, mintha a magyar miniszterelnök elveszítette volna szabadságát.

Beszélt arról is, hogy:
• Milyen jelek utalnak arra, hogy itt valami kiszolgáltatottságnak kell lennie?
• Miért biztos benne, hogy ki fog derülni a Putyin-barátság oka?
• Hova vezetheti az országot ez a viszony és miért nincs haszna belőle Magyarországnak?
• Elképzelhető-e, hogy kikerülünk a NATO-ból?
• Hogyan srófolta fel a gáz árát Oroszország, és ezzel miért lőtte lábon saját magát? És miért nem alkudik az árból Magyarország?
• Milyen lépéseket kellene megtennie az Európai Uniónak és az Amerikai Egyesült Államoknak ahhoz, hogy fordulat következhessen be az ukrán-orosz háborúban?
Műsorvezető: Szerető Szabolcs
Szerkesztő: Farkas Melinda

Ha inkább hallgatná, iratkozzon fel podcast-csatornáinkra: SpotifyApple.