Dróntámadás érte Netanjahu házát

Dróntámadás érte Netanjahu házát

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Gázai övezetben dúló háborúról beszél Jeruzsálemben 2024. szeptember 4-én (Fotó: MTI/EPA pool/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dróntámadás érte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök házát a Földközi-tenger partján fekvő Cézárea városban – írja a BBC. A kormányzati tájékoztatás szerint a politikus nem tartózkodott az épületben és a támadás következtében senki sem sérült meg. Az izraeli hadsereg korábban már azt is közölte, hogy összesen három drónt indítottak Libanonból az érintett város felé, ebből kettőt elfogtak.

Az elmúlt másfél hónapban drámai mértékben eszkalálódtak a fegyveres konfliktusok a Közel-Keleten, különösen Izrael és a Hezbollah között. Izrael korlátozott szárazföldi támadást indított Libanonban, miközben a Hezbollah szinte teljes felső vezetését sikerült kiiktatni. Két hete Irán megtámadta Izraelt, amelyre eddig még nem érkezett válaszcsapás. Erről beszélgettünk külpolitikai podcastunk legutóbbi műsorában Csepregi Zsolt Izrael-szakértővel, az adást itt tudja meghallgatni: