Szijjártó Péter: Itt mindenkinek elment a józan esze?

Szijjártó Péter: Itt mindenkinek elment a józan esze?

Szijjártó Péter külügyminiszter (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Két olasz esete az „igazságszolgáltatással” és az európai baloldali mainstreammel – ezzel a címmel osztott meg egy bejegyzést a közösségi oldalán Szijjártó Péter.

A magyar külügyminiszter először arról írt, hogy „Matteo Salvini megvédte Olaszország határait”, ezzel az ország és polgárainak biztonságát, amikor nem engedte, hogy egy illegális migránsokat szállító hajó kikössön Olaszországban. Következmény: az olasz ügyészség hat év börtönt kért rá. Majd felidézte, hogy „Ilaria Salis Magyarországra jött egy banda tagjaként, hogy találomra járókelőket verjenek össze Budapest utcáin”. Következmény: a baloldal az Európai Parlamentbe „menekítette”. – Itt mindenkinek elment a józan esze? – tette fel a kérdést zárásként.

Ilaria Salis egyébként az elsőrendű vádlottja a tavaly februárban Budapesten elkövetett, itthon antifasiszta támadásokként elhíresült ügynek. A nőt két esetben társtettesként, egy esetben pedig bűnsegédként, bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolják. Európai parlamenti képviselőként felszólalt a múlt heti strasbourgi vitán is, ahol Orbán Viktornak címezve mondatait arról beszélt, hogy ő a legsötétebb oldaláról ismeri Magyarországot: a börtönből.