Putyin: a NATO harcol velünk, de ukrán katonák kezével

Putyin: a NATO harcol velünk, de ukrán katonák kezével

Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: AFP via Europress/Mikhail Klimentyev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin nem volt hajlandó megnevezni a háború befejezésének időpontját. Csütörtökön a Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság alapította BRICS-országok csúcstalálkozója utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy inkább a NATO-országokat kérdezzék meg arról, „mikor unják meg a háborút Oroszországgal”. „Ha a határidőkről beszélünk, ez nagyon bonyolult dolog, és kontraproduktív” – fogalmazott az orosz elnök a Meduza beszámolója szerint, amit a 444.hu szemlézett.

Az orosz legfőbb vezető meg van győződve arról, hogy az ukrán hadsereg nem tudná önállóan használni a csúcstechnológiás fegyvereket, szerinte ebben a NATO működik közre. „A NATO harcol velünk, de ukrán katonák kezével. Ukrajna nem sajnálja a saját embereit harmadik országok érdekeiért” – mondta Putyin.

Az MTI összefoglalója szerint a tájékoztatón Putyin arról is beszélt, Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre „Kijelenthetem, hogy Oroszország ezt (ukrán atomfegyver létrehozását) semmilyen körülmények között nem fogja megengedni" - mondta Putyin.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azt a kijelentését, miszerint Ukrajna nukleáris fegyverek létrehozására fog törekedni, ha nem lesz a NATO tagja, Putyin provokációnak minősítette. Azt mondta, hogy Oroszország az ukrajnai konfliktusnak a lehető mielőbbi lezárásában érdekelt.