Uzsonnázni hívta Orbán Viktort a gyöngyöspatai roma önkormányzat, ám a miniszterelnök Portugáliában lesz

Uzsonnázni hívta Orbán Viktort a gyöngyöspatai roma önkormányzat, ám a miniszterelnök Portugáliában lesz

Gyöngyöspata, cigánysor (Fotó: Takács Kitti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2020. február 1-jén 14 órakor a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátással készül Gyöngyöspata Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, amelyre meghívja a helyi roma közösséget, valamint többek között Orbán Viktor miniszterelnököt és Hevér Lászlóné polgármestert is – írja Facebook-posztjában a helyi roma nemzetiségi önkormányzat, amelyet a 24.hu vette észre.

Mint írják: „Az esemény célja, hogy egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést folytathassunk a miniszterelnökkel és más, az ügyünkben megszólalókkal Eddig csak a TV képernyőjén keresztül üzengettek nekünk, most pedig levelezgetni szeretnének velünk. Mi megtesszük az első lépést. Kérjük a sajtót, hogy tartsa tiszteletben döntésünket, miszerint az esemény nem sajtónyilvános.”

Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzat

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Gyöngyöspata, 2020. január 29. 2020. fe... bruár 1-jén 14 órakor a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátással készül Gyöngyöspata Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, amelyre meghívja a helyi roma közösséget, valamint többek között Orbán Viktor miniszterelnököt és Hevér Lászlóné polgármestert is.

Közben úgy tűnik, a miniszterelnök nem tud elmenni a rendezvényre – legalább ez tűnik ki a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan Hvg.hu-nak megküldött válaszából. „Orbán Viktor szombaton Portugáliában a Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű tanácskozásán vesz részt” – válaszolta a lap megkeresésére a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan azt is hozzátette: „A kormány áll a gyöngyöspatai romák rendelkezésére, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pedig folyamatosan tárgyal velük.”

A szegregáció miatt a bíróság által megítélt közel 100 millió forintos kártérítéssel kapcsolatban legutóbb Rétvári Bence, az Emmi államtitkára arról beszélt, a kormány kitart amellett, hogy a jogerősen megítélt kártérítés helyett képzéseket kapjanak a mára már fiatal felnőttek.

Rétvári: Konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai szegregációban érintett családokkal | Magyar Hang

A kormány kitart amellett, hogy a jogerősen megítélt 100 milliós kártérítés helyett képzéseket kapjanak a mára már fiatal felnőttek.