Válasz Online: A Szent János lesz a következő járványkórház

Válasz Online: A Szent János lesz a következő járványkórház

A Szent János Kórház (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szent János Kórházat jelölték ki a következő járványkórháznak. Egyelőre két pavilont alakítanak át a koronavírusos esetek fogadására – értesült a Válasz Online.

Az online szerkesztőség forrásai szerint nem pusztán a jelenlegi tudásunk szerint legrégebben fertőződött magyarországi igazolt koronavírusos beteg miatt zajlanak takarítási munkálatok a fővárosi Szent János Kórházban. Az intézményt arról értesítették a kormányzati szervek, hogy a kórházat járványkórházi célra jelölték ki. A Válasz Online úgy tudja, egyelőre két pavilon kiürítése, átalakítása zajlik. 

Az egyik a III. belosztály: ott feküdt a koronavírus-fertőzött. Az osztály főorvosa, több orvosa és nővérei járványügyi karanténban vannak. Ez egy kardiológiai ellátóhely, a János Kórház átlagához mérten jól felszerelt, viszont nincs ott elég lélegeztetőgép, ezzel meg kell erősíteni.

A másik épület a mozgásszervi rehabilitációs osztályé, ahol szintén vírusfertőzötteket fogadnak majd. Az 1083 kórházi ágyas Szent János Kórház pavilonos szerkezete miatt alkalmas járványkórházi funkcióra, viszont a Szent László Kórházhoz hasonlóan rossz állagú épületei is vannak, emellett sosem volt kiemelt fertőző profilja.

A kormány arra készíti fel az egészségügyet, hogy intézményeibe nagy számban érkeznek majd a fertőzés súlyosabb tüneteivel betegek. Mindez járványügyi szempontból indokolt és fontos lépés. (Válasz Online)