Videón, ahogy egy encsi autós az éppen záródó sorompók közt hajt át a síneken

Videón, ahogy egy encsi autós az éppen záródó sorompók közt hajt át a síneken

A lezáródó sorompón át hajtott egy autós (Képernyőfelvétel: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyos szabálytalanságra figyeltek fel január 25-én az Encsi Rendőrkapitányság járőrei – számolt be róla a police.hu kedden. Mint írták, egy 43 éves encsi férfi úgy közlekedett autójával, hogy a városban található vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére – a mozgásban lévő félsorompót kikerülve – a kereszteződésen áthajtott.

A rendőrök a férfit még a helyszín közelében intézkedés alá vonták, majd a hatóság eljárása során hatvanezer forint közigazgatási bírsággal sújtotta. A sofőr meghallgatásakor a szabálysértés elkövetését elismerte.

Az eset kapcsán a rendőrség az Encsi Rendőrkapitány Közlekedésrendészeti Osztálya az alábbiakra hívja fel a gyalogosok és a gépjárművetők figyelmét:

• A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!
• Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
• A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!
• Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

Címkék: Encs, vonat, sorompó