Videós kapcsolattal edz a női vízilabda-válogatott

Videós kapcsolattal edz a női vízilabda-válogatott

Vanja Lazic szerb kapus (b2), csapattársai Anja Miskovic (j2) és Tijana Jakovljevic, valamint Gurisatti Gréta, a magyar válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 19-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négyes csoportokban, videótelefonnal edzenek a magyar női vízilabda válogatott játékosai – nyilatkozta szombaton az M1-nek a BVSC–Zugló játékosa, Leimeter Dóra. A válogatott vízilabdázó szerint rossz hír, hogy idén nem lesz olimpia, ugyanakkor a magyar vízilabdások profitálhatnak is abból, hogy elhalasztották az ötkarikás játékokat. Az interjút a Nemzeti Sport szemlézte.

– Mindenféleképpen rossz hír, mert arra készültünk, hogy idén lesz az olimpia. Senkit nem érintett jól, de nem tudunk normálisan edzeni, és elég nehéz csak szárazföldön fenntartani a fizikumot – nyilatkozta a BVSC–Zugló játékosa az M1 csatornának szombaton. Hangsúlyozta, a válogatott szempontjából azért jó, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évben rendezik az ötkarikás játékokat, mert sokkal többet tudnak együtt edzeni, csiszolni a taktikát, így sokkal jobb játékkapcsolatok alakulhatnak ki.

– Sokat tudunk erősödni, fejlődni, gyorsulni, úgyhogy mindenképpen profitálni fogunk az egy évből  – magyarázta a 23 éves vízilabdázó.

Hozzáfűzte, némileg könnyebb dolga van, mert vidéken lakik, kertes házban, tehát ha az időjárás engedi, az edzéseket is kint végzi a szabad levegőn. A válogatott keret tagjai az edzésprogramot négyfős csoportokban végzik videóhívás segítségével.

Bíró Attila szövetségi kapitánya a Nemzeti Sport szerint a hét elején azt mondta, csapatával hamarosan a Komjádi uszodában folytatja a felkészülést különleges egészségügyi óvintézkedések mellett.