Vírus: 416 fertőzött, 44 elhunyt

Vírus: 416 fertőzött, 44 elhunyt

Nagy Gabriella orvos beolt egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóhelyen 2021. május 14-én. MTI/Rosta Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

416 az új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában – derül ki a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal legfrissebb, vasárnap reggeli adataiból. Ez azt jelenti, hogy a járvány hazai megjelenése óta már 802 088 embernél diagnosztizálták a betegséget.

Elhunyt 44 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 519 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, 668 820-an vannak túl a betegségen. Jelenleg 103 749 aktív fertőzöttről tudni, 1399 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma közben átlépte az 5 milliót, szám szerint 5 005 682-en kapták meg legalább az első vakcinát, közülük több mint 3 millióan már a második dózist is. Így újabb enyhítések léptek életbe, ezek közül néhány: vége a kijárási tilalomnak, az üzletek és vendéglátóhelyek bármeddig nyitva tarthatnak és nem kell közterületen maszkot viselni. Továbbra is kötelező azonban az arcot eltakarni minden olyan helyen, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is.

Az oltásra továbbra is buzdítják azokat, akik még nem éltek ezzel, az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak.

Címkék: koronavírus