Vitára hívja az LMP az akkumulátorgyárak pártolóit

Vitára hívja az LMP az akkumulátorgyárak pártolóit

Fotó: LMP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A kormánypártok erőteljes kampányba kezdtek, hogy védeni tudják a szennyező akkumulátoripart hazánkban. Bevetettek mindenkit lassan: a köztelevízió értelmiségi megmondóit, államtitkárokat és sekélyes, fagolyóegyszerűségű közösségimédia-agitátorokat” – így kezdte Facebook-posztját Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője arra reagálva, hogy a kormány a jelek szerint úgy próbál fellépni az akkumulátorgyárak ellen tiltakozókkal szemben, hogy a külföldi érdekek kiszolgálóiként igyekszik láttatni őket.
Lánczi Tamás politológus a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában például arról beszélt, hogy „elindult egy harc azért, hogy ezeket a gyárakat ne hazánkban építsék fel”. Lánczi szerint Németországban keményen lobbiznak azért, hogy a magyar beruházások inkább náluk épüljenek fel. Úgy vélte, meg kell vizsgálni, hogy a debreceni beruházást ellenző ellenzéki pártok tevékenysége hogyan függ össze ezzel a német gazdasági törekvéssel, fel kell tárni, van-e esetleg anyagi befolyásoltság, mint ahogy a választási kampányban is történt hasonló eset.

Ungár Péter ennek kapcsán megjegyezte: „Valójában nevetséges, hogy akik most a külföldi tőke érdekeit védik kinevetik azokat, akik aggódnak, hogy mi lesz hazánk vízkincsével és földjeivel. Ők állítják be magukat nemzetinek és hazaárulóznak mindenkit, pedig éppen olcsón kiárusítják hazánk természeti értékeit.”
„Nézzük meg mennyit adnak be a közösbe a Fidesz által idecsábított nemzetközi nagy cégek: hat százalék adót fizetnek a valóságban ezek a nagy multik.  Ez kevesebb, mint szinte az összes hazai kisvállalkozás. A debreceni CATL gyár ráadásul százmilliárdos adókedvezményt kapott. Tehát ez a nemzetközi multiknak kedvező stratégia nagyon jó, azoknak a multinak, akik kiviszik a nyereséget és nem adnak bele semmit a közösbe” – tette hozzá Ungár, majd vitára hívta az akkumulátorgyárak támogatóit.
„Készek vagyunk ezt a vitát bárhol lefolytatni, az LMP az ellenzéki pártok közül egyedül, ha meghívják a köztévébe, mindig elmegy. Vitassuk akkor meg, tisztelt Dömötör Csaba államtitkár úr, vagy Lánczi Tamás, hogy ki védi itt a hazai érdekeket, akik aggódnak a vizeinkért vagy akik a külföldi befektetőket védik. Mi állunk elébe.” –  zárta a posztját az LMP-s politikus.