Vitézy Dávid még nem döntött, elindul-e főpolgármester-jelöltnek

Vitézy Dávid még nem döntött, elindul-e főpolgármester-jelöltnek

Vitézy Dávid egykori államtitkár (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hozott döntést Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár arról, hogy elindul-e főpolgármester-jelöltként a 2024-es önkormányzati választáson. A Magyar Hang érdeklődésére ugyanis úgy fogalmazott, hogy nincs az ügyben új mondanivalója. Annyit tett hozzá, hogy jelenleg a Budapest-bérlettel foglalkozik.

Arról, hogy Vitézy Dávid főpolgármester lehet, egy ideje szólnak híresztelések. Elsőként az LMP kapcsán merült fel, hogy tárgyalnak vele, majd Ungár Péter, a párt társelnöke lapunk Kompország című műsorában lényegében meg is erősítette ezt. – Beszélgetünk Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzak róla. Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartom – jelentette ki az LMP-s országgyűlési képviselő. Néhány nappal később Vitézy Dávid az ATV műsorában már konkrétabban fogalmazott azzal, hogy nem mondott sem igent, sem nemet az Ungár Pétertől érkező felkérésre. – Nagyon szeretem ezt a várost és nagyon régóta foglalkozom azzal, hogy Budapest jobban működjön, fejlődjön, ezzel együtt ez egy nagyon nagy döntés – mondta, kiemelve, hogy nem szeretné a döntést elhamarkodni.

Az, hogy a Fidesz esetlegesen beállhatna Vitézy Dávid mögé, olyan értelemben adhatná magát, hogy a közlekedéssel foglalkozó politikus korábban Palkovics László korábbi miniszter tárcájánál államtitkári pozíciót is betöltött. A kormánypárt azonban továbbra sem nevezte meg, hogy kit állít Karácsony Gergely főpolgármester kihívójának.

Vitézy Dávid Budapest-bérletet érintő megjegyzésével arra utalt, hogy decemberben kiderült: lejár az a szerződés, amely lehetővé teszi, hogy a Budapest-bérleteket elfogadják a MÁV- és Volánbusz-járatokon a főváros határain belül. Vitézy Dávid akkor a közösségi oldalán szorgalmazta a tárgyalásokat a fővárosi és az állami közlekedési cégek között egészen addig, ameddig nem jutnak megállapodásra. Időközben az állami MÁV-Volán-csoport bejelentette: az új évben is használhatók maradnak a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatokon, ugyanakkor a tulajdonosi jogokat gyakorló, Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben.