Ungár Péter: Tárgyalunk Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről

Ungár Péter: Tárgyalunk Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről

Ungár Péter, az LMP társelnöke (Forrás: Ungár Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ungár Péter gyakorlatilag megerősítette, hogy tárgyalnak Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről, vagyis egyelőre korántsem biztos, hogy az LMP Karácsony Gergelyt támogatja majd a jövő évi önkormányzati választáson.

– Beszélgetünk Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzak róla. Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartom – jelentette ki Kompország című műsorunkban Ungár Péter, az LMP társelnöke. (A műsor premierje pénteken este 8 órakor lesz a Magyar Hang Youtube csatornáján). Arról is beszélt, örülne, ha Karácsony Gergely valós magyarázatot adna a „varázsdobozba” került adományokra. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történtek pozitív dolgok, ilyen például a Lánchíd autómentesítése, de voltak hiányosságok is, ezeket kell mérlegre tenni. Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik már bejelentette, Brenner Koloman személyében főpolgármester-jelöltet állít Karácsonnyal szemben, azt mondta: ha valaki számára az autómentes Lánchíd jelenti a legnagyobb problémát Budapesten, az ne foglalkozzon várospolitikával.

A HVG november elején írt arról, hogy értesüléseik szerint az LMP Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkárt indíthatja főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen a jövő nyári önkormányzati választáson. A lap egy neve elhallgatását kérő, prominens ellenzéki forrásra hivatkozva állította mindezt, de hivatalosan még nem erősítették meg. Közben a Momentum ma délelőtt bejelentette, hogy ők Karácsonyt támogatják jövőre. 

Korábban egyébként Vitézy neve úgy is felröppent a hírekben, mint akiben a Fidesz gondolkodik lehetséges kihívóként. A közlekedéspolitikai szakember ugyanakkor az Index Konkrétan című műsorában akkor azt mondta, nem gondolkodik ilyesmiben jelenleg, azt pedig tagadta, hogy érkezett volna ilyen megkeresés a kormánypárt részéről.