Vizsgálják, hogy elkapta-e a koronavírust Pintér Sándor belügyminiszter

Vizsgálják, hogy elkapta-e a koronavírust Pintér Sándor belügyminiszter

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Pintér Sándor belügyminiszter kezet fog az Emmi, a Belügyminisztérium és a parlamenti pártok új koronavírusról tartott egyeztetésén Budapesten, a Belügyminisztériumban 2020. február 27-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pintér Sándor belügyminiszternek nincsenek tünetei, de nála is elkezdődtek a koronavírussal kapcsolatos járványügyi vizsgálatok – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap az MTI-vel.

A marokkói média szombati közlése szerint pozitív lett a koronavírustesztje Abdelkader Amara marokkói miniszternek, aki a héten Magyarországon járt, és mások mellett találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel is.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tudatta: minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek a szabályok, ezért Pintér Sándor belügyminiszter esetében is elkezdődtek a járványügyi vizsgálatok. Hangsúlyozták: Pintér Sándornak nincsenek tünetei. Ennek ellenére az egészségügyi előírásoknak megfelelően az ő esetében is elvégezték a szükséges vizsgálatokat, melyeknek eredményéről a nyilvánosságot is tájékoztatni fogják – tették hozzá.

Egyébként Szentendre városában is megkezdték a fertőtlenítést, miután a városban is megfordult a koronavírussal megfertőződött Abdelkader Amara. A marokkói miniszter által vezetett delegáció a Városháza dísztermében előadást hallgatott meg a mobilgátról, majd lesétált a Dunakorzóra.

Szentendre a hivatalos közösségi oldalán jelentette be az intézkedéseket. Eszerint a mai koszorúzáson nem vesz részt sem az alpolgármester, sem a polgármester, sem a kabinet és a hivatal azon tagjai, akik a marokkói delegáció fogadásán részt vettek.

Közölték azt is, hogy azok, akik a marokkói delegáció fogadásán és kalauzolásán részt vettek, március 15-től kezdve otthon maradnak, úgynevezett „önkéntes karanténban”. Erre kényszerül Fülöp Zsolt polgármester is. Noha a városháza fertőtlenítését hétfő hajnalra tervezték, de a hivatali közlés szerint már ma a déli órákban nekilátnak a díszterem, a kilincsek, a lépcső, valamint a női és férfi vécék fertőtlenítésének.