Vona Gábor: Borkai főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből, Szájer...

Vona Gábor: Borkai főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből, Szájer...

Szájer József reagál Trócsányi László bizottsági meghallgatására (Fotó: Arató László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát – írta Vona Gábor a Szájer-ügyre reagálva a Facebook-oldalán.

Bejegyzése elején leszögezte, hogy bár nagyon csábító lenne a Terry Black-féle hazudozásuk után most végre elégtételt vennie és ,,belerúgni” egyet az éppen fekvő fideszes vezetőbe, de ezt a felbolydult internetes közvélemény egyrészt úgyis megteszi, másrészt az ilyen sohasem volt a stílusa.

Kiemelte, hogy minden bizonnyal nem ez volt az első ,,házibuli”. Miért éppen most derült ki? „Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát” – írta.

Szerinte ezt követően a felesége, Handó Tünde maradék kis tekintélye is elveszik majd a bírói karban.

„Az ügy kormánypárti nyertese Demeter Szilárd, aki ugyan menthetetlenül csapódott egy sziklának a háborgó politikai tengeren, de legalább a figyelem most egy még nagyobb hajóbalesetre terelődött róla. Csendben tud felszívódni...” – jósolta.

Hozzátette: „A kormány konzervatív családpolitikája és ropogós alaptörvény-módosítása is komoly fénytörést szenvedett. Ráadásul éppen az alaptörvény szerzője, egy Fidesz alapító vált támadási felületté. Borkai főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből, Szájer...”

Úgy véle, hogy az ügy „a brüsszeli magyar-lengyel ,,szabadságharcra” is negatív hatással lesz. Az elmúlt pár órában sokat zuhantak az Orbán - Morawiecki duó tárgyalási pozíciói”.

Az ellenzéki képviselőknek pedig azt javasolja, hogy ne menjenek „házibuliba”. „Annak idején a Borkai-ügyet a Fidesz a Gréczy-üggyel bosszulta meg. Most is valami hasonlóra lehet készülni” – írta.

https://www.facebook.com/vonagabor/posts/10159105752714623

Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy a belga ügyészég szerint kábítószer volt a hátizsákjában az illegális szexpartiról menekülni próbáló Szájer Józsefnek. A hatóságok állítása szerint a keze véres volt. Szájer József mai közleményében a történetet egy kicsit máshogy vázolta fel. Azt elismerte, hogy az ominózus brüsszeli „házibulin” jelen volt. Majd azt írta, a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítette, majd hazavitte. A politikus azt is közölte, hogy nem fogyasztott kábítószert, és nem tudja, kié a megtalált ecstasy.

Kedden derült ki, hogy Szájer József vasárnapi, váratlan lemondásának hátterében valójában ez az ügy állt. Pedig hétvégén még azzal indokolta lépését, hogy egy ideje a „napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést” jelent számára, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcra kész állapotban kell lenniük.