Vona Gábor: Nem szavaznék közös listára

Vona Gábor: Nem szavaznék közös listára

Vona Gábor (Fotó: Bankó Gábor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rossz, erkölcstelen és veszélyes javaslat, hogy egy közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel induljon 2022-ben az ellenzék – erről írt Facebook-posztjában Vona Gábor. A Jobbik korábbi elnöke közvetlenül Gyurcsány Ferenc ötletére reagált, de a Magyar Hang rendezvényén Márki-Zay Péter is azt emlegette, hogy közös lista és miniszterelnök-jelölt kell. Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, bár Gyurcsányékkal kutya nehéz nyerni, de a teljes összefogás nélkül lehetetlen. Illetve az MSZP-s Tóth Bertalan is azt emlegette a hetekben, hogy ilyen szintű együttműködésre van szükség.

Vona Gábor kifejtette, bár már nem aktív politikus, de az ország jövőjébe mindenkinek bele kell szólnia. Az pedig szerinte nem közös program, hogy le kell váltani a kormányt. „Ez a minimum, amit azzal, hogy mind a 106 választókerületben egy hiteles, pártok feletti összefogásra képes jelölt indul, el lehet érni” – tette hozzá. A közös lista és kormányfő-jelölt viszont nem a kormányváltást segítik, mert vannak olyanok, akik efféle konstrukcióra nem szavaznának. Ide sorolja saját magát is.

„Elkezdtünk csúszni Tusványosról Tusványosra" | Magyar Hang

A jelenleg videóblogját építgető Vona úgy látja, a javaslat nem a kormányváltás, hanem saját hatalmi céljai miatt fontos a Demokratikus Koalíciónak. Hiszen szerinte így a legerősebb ellenzéki pártként a DK adná a miniszterelnök-jelöltet, valószínűleg Dobrev Klárát, „és ezzel Gyurcsány Ferenc surranópályán visszakerülne az ország élére. (Tiszta House of Cards...)” Egyébként decemberi rendezvényünkön a Magyar Hang főmunkatársa, Szerető Szabolcs fejtette ki: le lehet váltani Orbán Viktort Dobrev Klárára, csak minek.

Vona úgy látja, az egyéni jelölteknél dől el a kormányváltás, ott kell megegyezés, de listán lehetőséget kell adni, hogy az emberek ne csak szavazzanak, hanem válasszanak is.